Ga naar de inhoud

Flexi-Jobs voor gepensioneerden

Nestor is het uitzendkantoor dat zich specialiseert in flexi-jobs voor gepensioneerden. Via flexi-jobs kunnen mensen tijdens hun pensioen fiscaal voordelig bijverdienen bij bakkers, slagers, winkels en horecazaken.

Ik ben gepensioneerd    Ik ben werkgever

Flexi-jobs voor gepensioneerden

HOE WERKT DAT JUIST?

Wat zijn flexi-jobs?

De flexi-job is een nieuwe vorm van tewerkstelling. Flexi-jobs zijn bedoeld voor mensen die gepensioneerd zijn of voltijds werken, maar toch nog graag nog een centje zouden willen bijverdienen. Vanaf 1 januari 2018 kunnen ook gepensioneerden een flexi-job uitoefenen en zo genieten van een extra inkomen. Terzelfdertijd wordt het systeem van flexi-jobs ook uitgebreid naar andere sectoren

placeholder
placeholder

In welke sectoren kunnen gepensioneerden werken via flexi-jobs?

Voorlopig kan er enkel in de horeca gewerkt worden met flexijobs. Vanaf 1 januari 2018 wordt dit uitgebreid naar bakkers, slagers, kappers en de detailhandel. Flexi-jobs worden mogelijk in bakkerijen en banketbakkerijen, handel in voedingswaren, zelfstandige kleinhandel, middelgrote levensmiddelenbedrijven, kleinhandel in voedingswaren, grote kleinhandelszaken, warenhuizen en kappers en schoonheidsverzorgers.

Hoeveel bedraagt het bruto-loon van een flexi-job?

Zoals bij elke job, hoort er bij een flexi-job een flexi-loon. Dit wordt steeds onderling overeengekomen tussen werkgever en werknemer. Ook wanneer men werkt met gepensioneerden is het belangrijk om nooit onder het wettelijk minimum van 9,69 euro per uur bruto te gaan.

placeholder
placeholder

Hoeveel bedraagt het netto-loon van een flexi-job?

Een flexi-loon is vrij van belastingen. Het brutoloon is dus gelijk aan het nettoloon. Tegelijkertijd blijven alle sociale rechten zoals pensioen, vakantie en werkloosheidsuitkering behouden. Het is dus bijzonder interessant voor werkgever en werknemer om te werken met flexi-jobs. De totale kost voor de werkgever daalt, terwijl een werknemer meer netto-loon krijgt!

Waarom werken via flexijobs als gepensioneerde?

Vele gepensioneerden hebben helemaal geen zin om thuis te zitten. Ze willen bezig blijven en iets bijverdienen. Flexijobs zijn ideaal voor gepensioneerden omdat dit steeds gaat over flexibele opdrachten van 1 à 2 dagen per week. Bovendien zijn flexijobs fiscaal heel interessant voor gepensioneerden die gelimiteerd en ongelimiteerd mogen bijverdienen tijdens hun pensioen. Het nettoloon is namelijk gelijk aan het brutoloon.

placeholder

Hoe wordt alles geregeld?

HET WETTELIJK KADER

placeholder

Overeenkomst

Voor elke flexi-job zijn telkens twee overeenkomsten nodig: een algemene “raamovereenkomst” en een “arbeidsovereenkomst”. De raamovereenkomst bevat alle details van de tewerkstelling. Indien er gewerkt wordt via een interimkantoor, zoals Nestor, is deze verantwoordelijk voor het opstellen van de overeenkomsten.

placeholder

Arbeidscontract

Op het moment dat de werkgever de werknemer dan effectief aan het werk wenst te zetten, kan hij de werknemer dan oproepen en wordt er een schriftelijke arbeidsovereenkomst van uitzendarbeid afgesloten. Deze wordt door het interimkantoor digitaal verstuurd.

placeholder

Aangifte

Belangrijk is dat het juiste tijdstip van begin en einde van de arbeidsprestaties geregistreerd worden en dat dit wordt doorgeven aan Dimona. Dit kan via de geregistreerde kassa of via een digitaal uitzendcontract via Nestor.

Flexi-jobs in uw bedrijf?

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Waarom kiezen voor gepensioneerden?

Als werkgever is het vaak moeilijk om betrouwbare en flexibele medewerkers te vinden. Kiezen voor gepensioneerden is kiezen voor loyale werknemers die verkiezen om flexibel te werken. Ze doen dit niet omdat ze moeten, maar omdat ze willen werken. Bovendien is het een stuk goedkoper dan andere vormen van arbeid.

placeholder

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Laat ons weten wat je zoekt. Wij doen de rest!

 

Ik zoek werk  Ik heb een vraag  Ik zoek mensen